Prievidza bude mať 44 okrskov

16.10.2013 Prievidza

Radnica mesta publikovala oznámenie o čase a mieste konania volieb do orgánov samosprávnych krajov. Prievidžania budú môcť voliť v 44 volebných okrskoch. Celkový počet oprávnených voličov v meste je 41 844.
Predseda Národnej rady Slovenskej republiky vyhlásil Rozhodnutím č. 191/ 2013 Z. z. voľby do zastupiteľstiev samosprávnych krajov a voľby predsedov samosprávnych krajov a určil deň konania volieb na sobotu 9. novembra 2013 v čase od 7.00 hod. do 22.00 hod.
Právo voliť do orgánov samosprávnych krajov majú občania Slovenskej republiky a cudzinci, ktorí majú trvalý pobyt v obci , ktorá patrí do územia samosprávneho kraja, alebo majú trvalý pobyt vo vojenskom obvode, ktorý patrí na účely volieb do orgánov samosprávneho kraja do jeho územia a najneskôr v deň konania volieb dovŕšili 18 rokov veku. Počet cudzincov v meste Prievidza ktorí sa budú môcť zúčastniť volieb je 724. Občania volia v deň volieb podľa miesta trvalého pobytu v určených volebných okrskoch a volebných miestnostiach. Volič je povinný pred hlasovaním preukázať sa preukazom totožnosti.
 
Mgr. Michal Ďureje
hovorca mesta
 

Vyberte región